حسنا کیافر؛ موسی موسوی؛ علی عبادی؛ نوراله معلمی؛ محمد رضا فتاحی مقدم
چکیده
هلو یکی از محصولات مهم باغبانی در ایران است که نقش کلسیم در بهبود کمیت و کیفیت آن از اهمیت بالایی برخوردار است. در این تحقیق تاثیر نانو ذرات کلسیم برخصوصیات کمی و کیفی دو رقم هلو مورد بررسی قرار گرفت. پژوهش حاضر در طی دو سال زراعی (1394 الی1396) به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در باغ تجاری واقع در هشتگرد کرج اجرا گردید. ...
بیشتر
هلو یکی از محصولات مهم باغبانی در ایران است که نقش کلسیم در بهبود کمیت و کیفیت آن از اهمیت بالایی برخوردار است. در این تحقیق تاثیر نانو ذرات کلسیم برخصوصیات کمی و کیفی دو رقم هلو مورد بررسی قرار گرفت. پژوهش حاضر در طی دو سال زراعی (1394 الی1396) به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در باغ تجاری واقع در هشتگرد کرج اجرا گردید. در این بررسی دو رقم آلبرتا زودرس و ولدآبادی با سه غلظت نانو ذرات کلسیم شامل غلظتهای 0، 10 و 20 میلیگرم در لیتر در زمان قبل از تورم کامل جوانه گلها و در مرحله نوک صورتی، کمی قبل از باز شدن کامل تمام جوانههای گل و بیست روز پس از باز شدن گلها محلولپاشی گردیدند. برای هر تیمار سه تکرار در نظر گرفته شد و هر درخت یک تکرار از هر تیمار بود و به طور تقریبی بر هر درخت تعداد 10 میوه مورد ارزشیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که محلولپاشی نانوذرات کلسیم در هر دو رقم باعث بهبود صفاتی مانند میزان تشکیل میوه در رقم ولدآبادی تا 7 درصد، میزان سفتی میوه در رقم ولد آبادی تا 17درصد، وزن میوه در رقم ولدآبادی تا 12درصد و نیز کاهش میزان اسیدیته تا 8 درصد در رقم ولدآبادی و افزایش ویتامین C در رقم آلبرتا زودرس تا 22 درصد گردید و این در حالی است که بهطور کلی غلظت20 میلیگرم در لیتر موثرترین تیمار با نانوذرات کلسیم بود و رقم آلبرتا ویژگیهای کمی و کیفی بهتری نسبت به رقم ولدآبادی داشت و از طرفی تیمارهای مذکور توانستند ویژگی های کمی و کیفی هر دو رقم را نسب به شاهد افزایش دهند.